Nu blir det badkläder!

Ikväll ska jag se X-men: First class, undertecknad är ett stort fan av X-men och att filmen dessutom utspelar sig på Mad mentiden gör inte peppen sämre. Som en hyllning till superhjälteserier överlag tänkte jag ta en liten snabb sprint nedför memory lane och återuppväcka några bilder från de döda. Släng alla dina smakkriterier därhän och häng med!

För såhär är det: på 90-talet när jag började läsa superhjälteserier befann sig Marvel inne i en väldigt sjuk period. Vapen och långa, bisarra muskelkroppar var idealet, inte en seriös och logisk story. Det finns flera tecknare från 90-talet som förmodligen aldrig har sett en annan människa i hela sitt liv utan ritar mänskliga varelser utifrån grottmålningar eller hällristningar. Sjukast av alla är Rob Liefeld, såhär kan det se ut när han ritar tjejer:

Klicka på bilden för mer "kreativa" Liefeldteckningar.

Får du också ont i ryggen?

Att kvinnor behandlas som objekt i superhjälteserier är knappast en nyhet, men under det fantastiska 90-talet kunde även det motsatta inträffa. Enter the famous swim suit specials. Marvel gjorde helt enkelt ett gäng tidningar med bilder på superhjältar i badkläder (90-talet alltså. gotta love it!) Det roliga är att det inte stannar vid snyggingar som Storm, Rouge och Psylocke i baddräkter (som dessutom är misstänkt lika deras vanliga outfits) utan även superhjälteherrarna får utrymme. Låt oss mjukstarta arbetsveckan efter långhelgen med lite badbilder. Ta en kopp kaffe, sätt dig bekvämt och njut! And yes, there will be cheese.

Det här var innan vaxningstrenden nådde herrarna. Notera Iron mans håriga fötter! Och bilnycklarna får inte plats i badbyxorna, de placeras istället säkert vid en sten.

Gambits ser lite “cheeky”ut. Hehehehehehehehe

Älskar att de bär så kallade “Stefan Holm”-shorts. Det vill säga de kortaste och mest slitsade shorts en man kan bära utan att bi arresterad.

HAHAHA! Av vilket material är denna “tres (sic!) chic new bikini” gjord? Jag tänker att det bara är en sorts “clip on” utan bakstycke. Shhh! Namor will never tell!

(Bilderna är tagna från The Hooded Utilitarian, klicka för fler exempel!)