Lantbrukarnas riksförbund – Varför hatar ni oss?

Via LIKE A BAD GIRL SHOULD läser jag om LRF och hur de återigen positionerar sig mot vegetarianer.

LRF är ett förbund vars medlemmar producerar majoriteten av det jag äter varje dag – och ni tvekar aldrig att dölja ert förakt för mig.  Det här är inte första gången ni sparkar på vegetarianer och de som gör en svag ansats åt att göra det lite enklare för folk att undvika kött.

Det är så himla sorgligt. Ni får mina pengar och spottar mig i ansiktet tillbaka och jag kan inte göra något för jag vill äta närproducerade grönsaker. Precis som många andra svenskar är jag bara en generation från ett jordbruk och det är fan med sorg i hjärtat jag ser hur den kultur jag, vare sig jag vill eller ej, är sprungen från ägnar så mycket tid åt att hata de dietval jag gör. Det finns en orsak till att jag flyttade.

Jag önskar att LRF inte tog ut sin frustration över det kassa läget för lantbrukare på den grupp som kanske mer än genomsnittet är väldigt glada i det som svenska lantbruk (minus djurhållning såklart) producerar. Tyvärr finns det inget sätt för mig att utöva konsumentmakt (suck… det ordet…) mot LRF, jag får fortsätta  leverera $$$ till medlemmarna medan de kastar dart på en bild på mig i lagården.